Blok mleczny z żurawiną
(na keksówkę)
Składniki:
- 250g margaryny
- 1 szkl. cukru
- 500g mleka w proszku
- 1,5 szkl.suszonej żurawiny ( ja dodałam jeszcze taką ze słoiczka, (do serów i mięs) )
- Duża paczka herbatników (nie pamiętam ile dodałam, ale to każdy wg własnego uznania)
- 70g płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlewamy 1/2 szkl. wody. Dodajemy cukier i margarynę, gotujemy. Zdejmujemy z ognia.
- Mleko wsypujemy do miski, wlewamy zagotowaną wodę , cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy żurawinę ( obie), pokruszone herbatniki i płatki migdałowe. Mieszamy, przekładamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia i zajadamy:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz