niedziela, 18 września 2011

Bardzo czekoladowe brownie z krówkami

Tak... na każde zmartwienie, stres, chandrę czy smutek najlepsza jest czekolada i to wiedzą wszyscy :) Więc czekoladowe ciasto i to tak czekoladowe jak to, które wam prezentuję sprawia, że człowiek dosłownie odlatuje:)


Bardzo czekoladowe brownie z krówkami

Składniki:
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 100g cukru
  • 175g masła
  • łyżka kakao
  • 100g migdałów
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 150g mąki
  • 100g krówek, najlepiej ciągutek (ok.10szt)
Sposób przygotowania:
  1. Czekoladę połamać na drobne kawałki, razem z cukrem, migdałami, masłem , kakao, solą zmiksować na gładką masę.
  2. Miksując dodawać po jednym jajka i mąkę.
  3. Masę przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć połamane krówki.
  4. Piec około 20-25 min w 160st.C. Ciasto powinno być lepiące. Smacznego!







1 komentarz:

  1. Oj tak, dobre brownie nie jest złe. A takie z krówkami to w ogóle szczyt rozpusty! :)

    OdpowiedzUsuń