Czekoladowe muffinki o korzennym aromacie z cynamonowym lukrem
(ok.15 szt.)
Składniki:
- 100g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 jogurt naturalny (u mnie waniliowy) mały
- 5 łyżek mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 275g mąki
- 6 łyżek kakao
- 2 łyżeczki imbiru
- 2 łyżki cynamonu
- 100g czekolady gorzkiej
- dodatkowo u mnie bakalie( suszone śliwki i żurawina)
- 1 szkl. cukru pudru
- 3 łyżki masła
- 1 łyżeczka cynamonu (dałam więcej)
- Wymieszać wszystkie mokre produkty.
- W osobnym naczyniu zamieszać wszystkie suche( bez dodatków czyli czekolady i bakalii)
- Połączyć przygotowane składniki suche i mokre. Na koniec dodać czekoladę i bakalie.
- Przełożyć do foremek, piec 15-20min w temp 150stC.
- Żeby przygotować lukier,cukier puder należy utrzeć z masłem i cynamonem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz