Krucha tarta w stylu banofee pie z żurawiną i orzechami
(myślę, że ta wersja nazwy jest lepsza)
Składnki:
- 2 garście orzechów (u mnie ziemne)
- 160g masła
- 100g cukru
- 200g mąki
- 3 dojrzałe banany
- garść suszonej żurawiny
- sos do deserów o smaku toffi
- Nagrzej piekarnik do 180st.C. W misce utrzyj masło z cukrem, dodaj mąkę i zagnieć kruche ciasto.
- Rozwałkuj je na placek i wyłóż do formy na tartę. Piecz w piekarniku ok.20-30 min, aż się zarumieni.
- Wyjmij blachę wyłoż na ciasto bamany pokrojone w plasterki, posyp żurawiną, orzechami i i polej obficie sosem toffi. Zapiekaj jeszcze w piekarniku przez jakieś 5-10 min. i gotowe! Można zajadać:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz